top of page

Oman logon suunnittelu: Nämä asiat sinun tulisi tietää logon suunnittelusta

Logo toimii yrityksesi kasvoina ja se voi auttaa luomaan välittömän yhteyden asiakkaisiin. Sen takia on tärkeää luoda logo, joka kuvastaa tarkasti yrityksesi arvoja ja tehtävää sekä erottuu samalla kilpailijoista. Seuraavassa on muutamia vinkkejä tehokkaan logon suunnitteluun yrityksellesi.


Käsityöyrityksen logo ja pakkaus, uniikki design

Pidä se yksinkertaisena


Logoissa vähemmän on enemmän. Yksinkertainen muotoilu on helpompi muistaa ja tunnistaa kuin liian monimutkainen tai sekava. Keskity luomaan selkeä, tunnistettava logo, joka välittää brändisi ytimen muutamalla elementillä.


Käytä värejä viisaasti


Väreillä on voima herättää ihmisissä tiettyjä tunteita, joten valitse viisaasti, kun valitset sävyjä logon suunnitteluun. Mieti, mitä viestiä haluat välittää kullakin värivalinnalla ja miten ne toimivat yhdessä osana yhtenäistä kokonaisuutta. Varmista myös, että logo näyttää hyvältä sekä täysvärisenä että mustavalkoisena versiona, jotta voit käyttää sitä tehokkaasti riippumatta siitä, missä se esiintyy verkossa tai offline-tilassa. Suosittelemme aloittamaan logon suunnittelun yksivärisenä. Ja vasta lopuksi päättää ja lisätä muut värit.


Elegantti brändimerkki, brändi-ikoni hintalapulla

Valitse sopiva typografia


Typografia on toinen keskeinen elementti missä tahansa logosuunnittelussa, joten varmista, että valitset fontit, jotka ovat luettavia ja sopivat liiketoimintasi tyyppiin. Vältä käyttämästä liikaa erilaisia fontteja tai sellaisia, joita on vaikea lukea pienessä koossa; valitse sen sijaan klassisia tyylejä, kuten serif- tai sans-serif-tyyppejä, jotka eivät vanhene nopeasti ajan myötä.


Tee logovariaatioita


Logon pitäisi näyttää hyvältä kaikilla alustoilla - painetuista materiaaleista, kuten esitteistä ja käyntikorteista, digitaalisiin alustoihin, kuten verkkosivustoihin ja sosiaalisen median tileihin - joten pidä monipuolisuus mielessä, kun suunnittelet. Nykyään yrityksellä on hyvä olla ensisijaisen logon lisäksi 1-2 toissijaista logoa sekä brändimerkki.


Käsityöyrityksen ensisijainen logo ja toissijainen logo, yrityksen brändäys

Pyydä palautetta


Ennen kuin päätät logon lopullisesta versiosta, pyydä palautetta muilta. Kysy luotetuilta kollegoilta, ystäviltä, perheenjäseniltä tai jopa potentiaalisilta asiakkailta, mitä mieltä he ovat eri malleista ennen päätöksen tekemistä.


Seuraamalla näitä vinkkejä voit luoda logon, joka auttaa luomaan tunnettavuutta brändillesi asiakkaiden keskuudessa nyt ja tulevaisuudessa! Halutessasi voit myös delegoida logon suunnittelun ammattilaisille. Siinä tapauksessa ota meihin yhteyttä:



bottom of page